Rus Devrimi’ni Neden İncelemeliyiz? Cilt II: İşçi İktidarına ve Dünya Sosyalist Devrimine Doğru

Mehring Books, Dördüncü Enternasyonal’in Uluslararası Komitesi’nin (DEUK), Rus Devrimi’nin 100. yıldönümü nedeniyle düzenlediği Rus Devrimi’ni Neden İncelemeliyiz? başlıklı konferansların ikinci cildinin yayınlanmasını duyurmaktan memnuniyet duyar. Eser,Mehring.com’dan edinilebilir. İki ciltlik bu kitap, 20. yüzyılın en önemli olayı olan Rus Devrimi’nin arka planını, tarihini, sonuçlarını ve günümüzdeki geçerliliğini inceliyor.

İkinci cilt, devrimin, Temmuz Günleri’nden işçi sınıfının Ekim’de Bolşevik Parti önderliğinde iktidarı ele geçirmesine kadar izlediği yolun izini süren son dört konferansı içeriyor. David North tarafından verilen son konferans, Ekim Devrimi’nin dünya tarihindeki yerini değerlendiriyor. Cilt, ayrıca, North’un “Ekim Devrimi ve Tarihsel Gerçek” dahil çeşitli tamamlayıcı makalelerini ve konferanslarını kapsıyor.

İki cilt, tüm bir işçi ve gençlik kuşağının, günümüzde sosyalist bir hareketin inşası için gerekli son derece önemli siyasi ve teorik konulardaki eğitimine muazzam bir katkı sağlayacaktır.

David North’un ilk cildin sunuş konferansında belirttiği gibi:

Kapitalizm çerçevesi içinde çözülebilecek tek bir önemli toplumsal sorun yoktur. Doğrusu, emperyalist jeopolitiğin temelini oluşturan kapitalizmin ve ulus devlet sisteminin mantığı, dosdoğru, bu kez nükleer silahlarla gerçekleşecek bir başka küresel savaşa gidiyor. Felakete gidişi durdurabilecek tek şey, dünya sosyalizmi uğruna bilinçli mücadelenin yeniden canlandırılmasıdır. Rus Devrimi’ni incelemek, her şeyden önce bunun için gerekiyor.

Rus Devrimi’ni Neden İncelemeliyiz? kitabını bugün Mehring Books’tan sipariş edin.

Cilt I (($19.95)

Cilt II ($15.95)

İki ciltlik set ($29.95)

1.cilt hakkında

Bu cilt, Dördüncü Enternasyonal’in Uluslararası Komitesi üyelerinin Rus Devrimi’nin 100. yıldönümünü anmak üzere düzenlediği ilk beş konferansı içeriyor. WSWS Uluslararası Yayın Kurulu Başkanı David North’un verdiği “Rus Devrimi’ni Neden İncelemeliyiz” başlıklı ilk konferans, devrimin benzersiz karakterini ve kalıcı önemini açıklıyor.

Diğer konferanslar, Fred Williams’ın “1905’in Mirası ve Rus Devrimi Stratejisi”; Nick Beams’in “Savaş ve Devrim: 1914-1917”; Joseph Kishore’un “Şubat Devrimi’nde Kendiliğindenlik ve Bilinç” ve James Cogan’ın “Lenin’in Rusya’ya Dönüşü ve Nisan Tezleri”.

Cilt, ayrıca, David North’un devrimci teori ve tarihin çarpıtılması üzerine, “Savaş ve Devrim Çağında Felsefe ve Politika”yı da kapsayan önemli ek konferanslarını ve makalelerini içeriyor.

2.cilt hakkında

Bu cilt, Dördüncü Enternasyonal’in Uluslararası Komitesi üyelerinin Rus Devrimi’nin 100. yıldönümünü anmak üzere verdiği son dört konferansı içeriyor. Bu konferanslar, Barry Grey’in “Temmuz Günleri’nden Kornilov Darbesine: Lenin’in Devlet ve Devrim’i”; Tom Carter’ın “Bolşevik Parti ve Kitlesel İşçi Sınıfı Hareketi”; Chris Marsden’in “Ekim Dersleri: İktidarın Ele Geçirilmesinin Öngününde Bolşevik Parti İçindeki Siyasi Kriz” ve David North’un “Ekim Devrimi’nin Dünya Politikasındaki Yeri”.

Cilt, ayrıca, David North’un Rus Devrimi’nin kalıcı önemi ile ilgili çeşitli konferanslarının ve makalelerinin yanı sıra, 2015’te Leipzig Üniversitesi’nde verdiği, Rus Devrimi ve Tamamlanmamış Yirminci Yüzyıl eserinin Almanca baskısının giriş bölümü olan “Ekim Devrimi ve Tarihsel Gerçek”i içeriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir